Photovoltaïsch

Zon met sterke terugverdienkracht

Fotovoltaïsch = licht + Volta
De term fotovoltaïsch is afgeleid van ‘phos’, het Griekse woord voor licht, en ‘Volta’, de familienaam van een Italiaanse natuurkundige die in 1800 de eerste elektrische batterij uitvond. Meestal gebruikt men de afkorting PV van de Engelse term ‘photovoltaic’.

Zonne-energie wordt meteen elektriciteit
Fotovoltaïsche zonne-energie is elektriciteit gewonnen uit zonlicht. In een fotovoltaïsche zonnecel wordt het opgevangen zonlicht rechtstreeks omgezet in elektriciteit. Zonnecellen zijn dunne schijfjes, meestal silicium, met speciale elektrische eigenschappen.

Netgekoppeld of autonoom
Bij netgekoppelde fotovoltaïsche systemen gaat het overschot naar het openbare elektriciteitsdistributienet. De teller van uw elektriciteitsmeter draait terug. Autonome systemen produceren elektriciteit voor toestellen die niet aangesloten zijn op het openbare elektriciteitsnet.

Zonnepanelen

Laat de zon uw water verwarmen

Gratis zonlicht
Een metalen voorwerp dat in de zon ligt, wordt warm. Dit eenvoudige principe is de basis voor een thermisch zonnesysteem: gratis zonlicht wordt in de thermische zonnepanelen of zonnecollector omgezet in warmte. Die warmte wordt gebruikt om uw tapwater in de zonneboiler op te warmen.

Fors besparen
Op jaarbasis neemt een thermisch zonnesysteem tot 60% van de warmwaterproductie voor zijn rekening. U bespaart dus fors op uw brandstofverbruik. Wilt u liever volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen? Dan kan. Bijvoorbeeld door een thermisch zonnesysteem te combineren met een warmtepompboiler.

Minimaal elektriciteitsverbruik
Het elektriciteitsverbruik van een thermisch zonnesysteem is minimaal. Als u het combineert met fotovoltaïsche zonnepanelen, kunt u de benodigde elektriciteit zelf opwekken.

Wist u dat?
Afhankelijk van het type kan de zonnecollector ook de woning bijverwarmen. U verbruikt jaarlijks ruim 60 percent minder energie voor de bereiding van warm water. U bespaart jaarlijk tot 35 procent op uw verwarmingskosten als u de zonnecollectoren zowel voor warmwaterbereiding als voor verwarmingsondersteuning gebruikt.

Batterij

EnerSys EnerSys batterij, de oplossing voor elektrische energie opslag

Energie opslag
Om zo optimaal mogelijk van energie, opgewekt door zonnepanelen, te genieten, is een veilige batterij de ideale oplossing. De EnerSys batterij maakt gebruik van beproefde technologie. Deze batterij heeft vele voordelen.

  • de EnerSys batterij kan aan elke zonnepanelen installatie gekoppeld worden
  • met de EnerSys batterij kan het prosumententarief vermeden worden
  • de EnerSys batterij is niet-brandbaar of explosief, veilig en onderhoudsvriendelijk

  • Hier vind je alvast meer informatie over de EnerSys batterij.
    Contacteer ons voor meer inlichtingen over de mogelijkheden van de EnerSys batterij.

    Referenties: