Met infrarood panelen geniet u van verwarmen zonder CO2 uitstoot.
Behaaglijke, gezonde en goedkope warmte. Wij werken samen met de Warmteshop en kunnen zo een breed gamma infrarood panelen aanbieden. Samen vinden wij gegarandeerd de oplossing die u past. Op de pagina van de Warmteshop vindt u al de mogelijkheden van infrarood panelen.
Infrarood stralen

Comfortable infrarood verwarming

Infrarood verwarming is goed vergelijkbaar met zonnewarmte. De aangename warmte van de zon is afkomstig van stralingsenergie in het spectrum tussen 750 en 10.000 nM (nanometer), het infraroodspectrum. Het zijn elektromagnetische golven die hun energie afgeven aan alle objecten op hun pad, waardoor deze laatste op natuurlijke wijze opwarmen. Infraroodpanelen werken op dezelfde manier: ze stralen energie uit op een frequentie van 10.000 Nm. Die energie zal alles verwarmen in de ruimte waar ze geïnstalleerd zijn: muren, vloer, plafond, meubelen maar ook u en andere mensen aanwezig. U krijgt dus meteen uw portie warmte, rechtstreeks van de infraroodbron en niet indirect via warme lucht. En nog mooier: de niet-opgenomen warmte wordt opnieuw weerkaatst. Daardoor wordt geleidelijk ook de lucht in de ruimte opgewarmd. Het resultaat: de meest aangename, comfortabele en gezonde warmte die u zich kunt wensen.

Minder energie

Energiezuinig

Weldadige warmte hoeft niet meer slecht te zijn voor het milieu. Met onze infrarood panelen bespaart u namelijk tot wel 30% van het energieverbruik ten opzichte van traditionele gasverwarming. Dat komt omdat de objecten in een ruimte worden verwarmd en niet de lucht. Het thermisch vermogen dat dan nodig is om bijvoorbeeld een bad- of woonkamer behaaglijk te maken, is slechts ¼ tot 1/5 van dat van centrale verwarming.

Gelijkmatige warmte

Behaaglijk

Met onze verwarmingspanelen haalt u de zomerwarmte in huis – het hele jaar door. Dat komt omdat infrarood verwarming op dezelfde manier werkt als de zon: de panelen geven hun energie af aan alle objecten die in de ruimte staan. Zo worden muur, vloer, plafond, meubels en mensen verwarmd. De warmte die niet wordt opgenomen, wordt op een gelijkmatige manier afgegeven aan de ruimte. Op deze manier is het overal in een mum van tijd even warm.

Goed voor de gezondheid

Bijkomend voordeel

Centrale verwarming verwarmt de lucht en laat die vervolgens circuleren. Helaas wordt daarmee ook veel stof rond geblazen. Vooral astmapatiënten en mensen met een stof- of huismijtallergie hebben daar last van. Zij zijn enorm geholpen bij infraroodtoepassingen. Ook reumapatiënten hebben baat bij deze ir verwarmingsmethodes. Net als de zon verminderen de verwarmingspanelen namelijk gewrichtsklachten. Bewegen wordt weer gemakkelijker! Ten slotte zorgt deze manier van verwarmen ervoor dat de lucht niet droog wordt. Dit is prettig voor neus, ogen en keel, zeker in de winter, als uw huis continu verwarmd wordt.

Referenties: